Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Κριτική ταινίας.

Οι ταινίες του James Bond είναι από μόνες τους ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό γεγονός και πάντα καταφέρνουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον εκατομμυρίων θεατών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήρθε η ώρα λοιπόν για την κριτική της 24ης ταινίας, η οποία ως γνωστόν ονομάζεται Spectre.
   Ένα κωδικοποιημένο μήνυμα από το παρελθόν στέλνει τον James Bond σε μια μοναχική αποστολή στην Πόλη του Μεξικού και τελικά στη Ρώμη, όπου συναντά τη Lucia Sciarra (Monica Bellucci), την όμορφη και απαγορευμένη χήρα ενός περιβόητου εγκληματία. Ο Bond εισχωρεί σε μία μυστική συνάντηση και ανακαλύπτει την εγκληματική οργάνωση, γνωστή ως SPECTRE (Special Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion).   Η ταινία ξεκινάει με μια εκπληκτική σκηνή άψογα σκηνοθετημένη και με εντυπωσιακή δράση, την οποία θα μπορούσαμε να κατατάξουμε στις καλύτερες εναρκτήριες όχι μόνο του James Bond, αλλά και γενικότερα, η οποία μας προδιαθέτει για πολύ μεγάλα πράγματα.
   Το Spectre φροντίζει από την αρχή να ανεβάσει την αδρεναλίνη με μια εξαιρετική σκηνή δράσης και από κει και μετά αρχίζει να «απλώνει» την ιστορία, η οποία συνδέεται με ιδανικό τρόπο με τις προηγούμενες ταινίες, στις οποίες έχει εμφανιστεί ο Daniel Craig.
Αυτό γίνεται ορατό και από τους τίτλους αρχής (οι οποίοι είναι εντυπωσιακοί και αναδεικνύουν το κομμάτι, που δεν είχε ενθουσιάσει ιδιαίτερα το κοινό), όπου και βλέπουμε γνώριμα πρόσωπα για να μάθουμε αργότερα πως όλοι μεταξύ τους έχουν μερικά κοινά στοιχεία.
   Υπάρχουν όμως μερικά ψεγάδια που έχει το Spectre και δεν το αφήνουν να γίνει… Skyfall, μιας και γενικά η νέα ταινία του Bond είναι εξόχως διασκεδαστική, δεν καταλαβαίνεις πως περνούν οι 2,5 ώρες και σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι εντυπωσιάζει.
Αν εξαιρέσουμε όπως είπαμε την μη αξιοποίηση μερικών χαρακτήρων που είχαν πολλά να προσφέρουν και κάποιες λίγες σκηνές το Spectre είναι μια ταινία-δυναμίτης που δεν αφήνει τον θεατή να πάρει ανάσα. Η σκηνή του κυνηγητού στην Ρώμη και η αρχική σκηνή, ίσως είναι οι κορυφαίες απ'όλες, χωρίς να υστερούν ωστόσο οι υπόλοιπες.
   Για να συνοψίσουμε, μπορούν να ειπωθούν πάρα πολλά πράγματα και να συζητιέται για ώρες το Spectre, μια ακόμα ταινία του Bond που είναι άψογη τεχνικά πολύ διασκεδαστική, αποκλείεται όποιος την επιλέξει να το μετανιώσει, ωστόσο μοιραία και σε σύγκριση με τα αριστουργηματικά Skyfall και φυσικά την πρώτη ταινία του Daniel Craig, Casino Royale, υστερεί σε μερικά σημεία και ήθελε κάτι παραπάνω. Ωστόσο, ελπίζουμε να μην είναι το φινάλε του ηθοποιού στον ρόλο μιας και έχει καταφέρει να καθιερωθεί και φυσικά το περιεχόμενο των ταινιών είναι τέτοιο που του δίνει «μονοπάτι» για να κάνει πολύ μεγάλα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.