Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΙΣΙ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ;  Πραγματικότητα ή ουτοπία ο αυτοκινητόδρομος 
                    Παρίσι-Νέα Υόρκη?

ΠΗΓΉ: http://interestingengineering.com

Το όνομα του θα είναι Trans-Eurasian Belt Development (TEPR) και θα είναι ο πιο μεγάλος σε μήκος συνεχόμενος δρόμος του κόσμου, μιας και θα εκτείνεται από το Παρίσι ως τη Νέα Υόρκη, με την απόσταση από τη γαλλική πρωτεύουσα ως την Αλάσκα να είναι σχεδόν 20.000 χιλιόμετρα. Το τεχνικά πιο δύσκολο κομμάτι του όλους εγχειρήματος είναι τα 88 χιλιόμετρα που απέχουν οι δύο ήπειροι, της Ασίας και της Αμερικής, στα στενά του Μπέρινγκ.
ΠΗΓΗ : www.motorauthority.com

         Εκεί, σύμφωνα πάντα με τα πλάνα, θα κατασκευαστούν γέφυρες και τούνελ, ενώ φυσικά τεχνικές δυσκολίες θα υπάρχουν και στη Σιβηρία, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Παράλληλα με τον αυτοκινητόδρομο προβλέπεται και μια σιδηροδρομική γραμμή μεγάλης ταχύτητας, ενώ το όλο σχέδιο περιλαμβάνει τόσο τη δημιουργία αγωγού πετρελαίου που θα τρέχει παράλληλα όσο και το χτίσιμο νέων πόλεων.
       Φυσικά το κόστος ένος τέτοιου εγχειρήματος είναι τεράστιο, κάνουν λόγο για μέχρι και             1,5 τρις δολάρια, όμως ο εμπνευστής του, ο Ρώσος Γιακούνιν υποστηρίζει σθεναρά την ιδέα του λέγοντας πως τα οικονομικά οφέλη του θα επιφέρει θα είναι πολλαπλάσια.  Και αν στο σημείο αυτό αναρωτιέστε ποιος είναι ο Γιακούνιν σημειώστε πως πρόκειται για τον πρόεδρο της Εταιρείας Σιδηροδρόμων της Ρωσίας, ο οποίος θεωρείται από τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου Πούτιν.
               Πάντως η Ρωσία έχει αρχίσει ήδη να κατασκευάζει σιδηρόδρομο προς την Κίνα, ενώ μαζί με την Κίνα σχεδιάζουν από κοινού μια γραμμή μεγάλης ταχύτητας που θα διασχίζει τη Σιβηρία και θα ενώνει τη Μόσχα με το Πεκίνο, καλύπτοντας απόσταση 7.000 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.