Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Σοκολάτα

Στο άκουσμά της πολλοί κάνουν γλυκούς συνειρμούς και άλλοι σπεύδουν να ‘ξορκίσουν το κακό’. Μερικοί δηλώνουν εθισμένοι στη γεύση της και κάποιοι άλλοι αρχίζουν να μετρούν θερμίδες. Το βέβαιο είναι πως όλοι μας έχουμε δοκιμάσει την γλυκιά γεύση μιας πλάκας σοκολάτας.

Τι κρύβεται όμως πίσω από την ευχαρίστηση που μας προσφέρει; Μπορεί να αποτελέσει τμήμα μιας ισορροπημένης διατροφής ή, όντως, είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε χωρίς την απόλαυσή της εξαιτίας των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στην υγεία μας;
Το κακάο ή η μαύρη σοκολάτα, κάνει καλό στο κυκλοφοριακό σύστημα. Επίσης, κάνει καλό: ενάντια στον καρκίνο, στη διέγερση του εγκεφάλου, στη πρόληψη του βήχα και σε διαταραχές που επιφέρουν διάρροια.
Από την άλλη, λόγω του ότι μια σοκολάτα είναι πλούσια σε ενέργεια, διεγείρει το φαινόμενο της παχυσαρκίας στον οργανισμό μας, αν δεν αυξήσουμε τη δραστηριότητά μας.Όλοι μας πάνω κάτω γνωρίζουμε ότι η σοκολάτα φουντώνει την ακμή και τα σπυράκια. Η αλήθεια όμως δεν είναι έτσι ακριβώς.
Έρευνες έδειξαν ότι δεν είναι υπεύθυνη η σοκολάτα ακριβώς, για την ακμή και τα σπυράκια. Αυτό που είναι υπεύθυνο, είναι κάποιες επιπρόσθετες ουσίες που περιέχει, όπως η ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, και άλλοι υδατάνθρακες.
Η σοκολάτα δηλαδή η ακατέργαστη, δεν βλάπτει στην ακμή και στα σπυράκια, αλλά κάποια από τα "αναγκαία" επιπρόσθετα συστατικά που βάζουνε, για να γίνει πιο γευστική και απολαυστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.