Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Το μαύρο και ο χαρακτήρας μας!

Στη ψυχολογία αυτό το χρώμα παρέχει προστασία από τα έντονα συναισθήματα. Δημιουργεί ένα φράγμα ανάμεσα σε αυτό μου νιώθουμε και τον εξωτερικό κόσμο, προσφέροντας μια άνεση γιατί κρύβει τα τρωτά μας σημεία, τις ανασφάλειες και την έλλειψη αυτοπεποίθησης.
Το μαύρο απορροφά όλα τα χρώματα και διώχνει το φως μακριά. Πολλοί το χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή για να κρύψουν κάτι από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Κάποιοι θα φορέσουν μαύρα ρούχα για να κρύψουν το βάρος τους ή για να μην αποκαλύψουν τους φόβους και τις ανασφάλειες τους.
Επίσης, το μαύρο χρώμα συνήθως αποτρέπει την αμφίδρομη επικοινωνία, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να εκπέμψει δύναμη και υπεροχή. Οι άνθρωποι που τους αρέσει το μαύρο χρώμα είναι σοβαροί, έχουν αυτοέλεγχο, ισχυρή βούληση και είναι αρκετά πειθαρχημένοι.
Οι έφηβοι έχουν συνήθως την ανάγκη να φορούν μαύρα ρούχα κατά το στάδιο της μετάβασης από την αθωότητα της παιδικής ηλικίας στην πολυπλοκότητα της ενήλικης ζωής. Για τους έφηβους αυτό το χρώμα σηματοδοτεί το τέλος μιας περιόδου και την αρχή μιας άλλης.Ενώ ταυτόχρονα τους επιτρέπει να κρύβουν τα συναισθήματα τους, μέχρι να ανακαλύψουν την ταυτότητα τους. Είναι σημαντικό για έναν έφηβο να περάσει από αυτό το στάδιο, ώστε να ηρεμήσει όταν ενηλικιωθεί.

Από την άλλη μεριά, όσοι χρησιμοποιούν το μαύρο χρώμα σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί να τους προκαλέσει κατάθλιψη και εναλλαγές στη διάθεση, δημιουργώντας ένα αρνητικό περιβάλλον. Το πολύ μαύρο χρώμα, μπορεί να δημιουργήσει φόβο για το μέλλον και να φέρει στην επιφάνεια τις αρνητικές πτυχές της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.