Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣΤΑ RAFAEL NADAL

                    RAFAEL NADAL!                           

Γεννήθηκε στην Ισπανία το 1986, Rafael Nadal ξεκίνησε να παίζει τένις σε ηλικία 3 και έγινε επαγγελματίας σε 15. Γνωστός για topspin-βαριά πυροβολισμούς και την επιμονή του, ο ίδιος υποστήριξε την πρώτη του ρεκόρ εννέα Γαλλικό Όπεν ξεχωρίζει τους τίτλους το 2005 και αγωνίστηκε στην καριέρα Χρυσή Slam με τη νίκη του US Open το 2010. παραγκωνίζεται από ένα τραυματισμό στο γόνατο το 2012, Nadal ανέκαμψε για να κερδίσει δύο μεγάλα πρωταθλήματα το 2013.

Πρώτα χρονια

Rafael Nadal γεννήθηκε στη Μαγιόρκα, Ισπανία, στις 3 Ιουνίου, 1986. Όταν ήταν 3 ετών, ο θείος του, Τόνι Ναδάλ, ένας πρώην επαγγελματίας παίκτης του τένις, άρχισε να εργάζεται μαζί του, βλέποντας μια ικανότητα για το άθλημα σε νέους Ραφαέλ.

Στην ηλικία των 8, Nadal κέρδισε ένα υπο-12 περιφερειακό πρωτάθλημα τένις, δίνοντας θείος Toni το κίνητρο να επιταχύνει την εκπαίδευσή του. Toni παρατηρήσει κατά τη στιγμή που Rafael έπαιξε πλάνα forehand του με τα δύο χέρια, κι έτσι τον ενθάρρυνε να παίξει αριστερόχειρας, νομίζοντας ότι θα μπορούσε να δώσει Rafael μια άκρη στο γήπεδο.

Στην ηλικία των 16, ο Ναδάλ έκανε στους ημιτελικούς του τουρνουά Singles των αγοριών στο Wimbledon. Στο 17, έγινε ο νεότερος αρσενικό για να φτάσει τον τρίτο γύρο του Wimbledon από το Boris Becker.

Στην ηλικία των 19, το 2005, ο Ναδάλ κέρδισε το Γαλλικό Όπεν για πρώτη φορά αγωνίστηκε στο τουρνουά, και ο κόσμος του κατάταξη πυροβολισμό στο Νο 3. Ναδάλ κέρδισε 11 singles τίτλους εκείνο το έτος, οκτώ εκ των οποίων ήταν σε πηλό, και ο ίδιος σύντομα ονομάστηκε ο «βασιλιάς των Clay".

Χτύπημα διασκελισμό του

Παρά τις διαρκείς τραυματισμούς στον ώμο και το πόδι, Nadal κέρδισε το δεύτερο συνεχόμενο Γαλλικό Όπεν του και πρόσθεσε τέσσερις περισσότερους τίτλους το 2006. Το επόμενο έτος, κέρδισε και πάλι στο Roland Garros και πήρε κατ 'οίκον πέντε άλλους τίτλους. Nadal που χύνεται στο 2008, κερδίζοντας και πάλι το Γαλλικό Όπεν, εκτός από τη νίκη Wimbledon-όπου κτύπησε αντίπαλο Roger Federer στο μεγαλύτερο τελικό στο Wimbledon ιστορία-καθώς επίσης και το χρυσό στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Μετά το Wimbledon, κερδίζοντας ράβδωση του Nadal διαμορφώθηκε σε μια σταδιοδρομία-καλύτερο 32 αγώνες.

Με την ισχυρή topspin-βαριά πυροβολισμούς, την ταχύτητά του και την ψυχική αντοχή, Nadal βασίλεψε ως ένας από τους "Big Four" του τένις ανδρών (μαζί με τον Φέντερερ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρεϊ) για τα επόμενα αρκετά χρόνια. Ανέλαβε ως παγκοσμίως Νο 1 το 2008, και κέρδισε το πρώτο του Australian Open το 2009. Το 2010, ήταν θριαμβευτική στο γαλλικό Open και το Wimbledon, και την επακόλουθη νίκη του στο US Open έκανε παίκτης του μόλις η δεύτερη ανδρών να επιτύχει τους σταδιοδρομία Χρυσή Slam-νίκες σε όλες τις τέσσερις μεγάλες εταιρείες, καθώς και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Το επόμενο έτος, Nadal οδήγησε την ισπανική ομάδα Davis Cup με τη νίκη, για τέταρτη φορά, αλλά παραδόθηκε του Νο 1 κατάταξη, αφού έχει χάσει από τον Djokovic στον τελικό του Wimbledon. Αυτός απέκτησα κάποια εκδίκηση, νικώντας τη σερβική αστέρων στο Roland Garros την επόμενη άνοιξη για να διεκδικήσει ένα ρεκόρ έβδομη French Open singles στέμμα. Ωστόσο, Nadal ακολούθησε με ένα εκπληκτικό δεύτερο γύρο απώλεια για Τσέχος παίκτης Lukas Rosol στο Wimbledon, ένας αγώνας ορισμένοι σχολιαστές επισημανθεί μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του τένις. Στη συνέχεια, ο Ναδάλ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, λόγω τενοντίτιδα στο γόνατο, έναν τραυματισμό που τον χτύπησε εκτός δράσης για αρκετούς μήνες.

Τον Ιούνιο του 2013, ο Ναδάλ κέρδισε το όγδοο French Open τον τίτλο του, νικώντας τους συναδέλφους Ισπανός David Ferrer σε ευθεία σετ. "Ποτέ δεν ήθελα να συγκρίνετε χρόνια, αλλά είναι αλήθεια ότι φέτος σημαίνει κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα", δήλωσε ο Ναδάλ μετά τον αγώνα, σε συνέντευξή του στο ESPN. "Πριν από πέντε μήνες κανείς από την ομάδα μου ονειρευόμουν μία επιστροφή σαν αυτό, γιατί πιστεύαμε ότι [ήταν] θα είναι αδύνατο. Αλλά εδώ που είμαστε σήμερα, και αυτό είναι πραγματικά φανταστικό και απίστευτο."

Αργότερα τον ίδιο μήνα στο Wimbledon, ο Ναδάλ έχασε σε ευθεία σετ στον πρώτο γύρο στο Βέλγιο Steve Ντάρσις. Ήταν ένα σοκ για τους φίλους του τένις που αναμένεται μια ισχυρή απόδοση από την ισπανική παίκτη, οδηγώντας σε εικασίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και τη συνολική παιχνίδι. Αλλά Nadal ήταν πίσω για την ανάκαμψη από τις ΗΠΑ Open, όπου νίκησε τον Djokovic να κερδίσει το δεύτερο πρωτάθλημά του στο τουρνουά. Η νίκη βοήθησε ωθήσει Nadal πίσω στην πρώτη θέση στον κόσμο ότι τον Οκτώβριο.

Τον Ιούνιο του 2014 ο Ναδάλ κέρδισε ένατη French Open του πρωταθλήματος με τη συμπλήρωση Τζόκοβιτς σε τέσσερα σετ. Ήταν 14ο τίτλο του Grand Slam, συνδέοντας τον με τον Pete Sampras για τη δεύτερη όλων των εποχών πίσω από το 17 κέρδισε με Φέντερερ. Ωστόσο, ο ίδιος αποσύρθηκε από το 2014 ΗΠΑ Open τον Αύγουστο, αναφέροντας έναν τραυματισμό στον καρπό, και έπαιξε έναν περιορισμένο χρονοδιάγραμμα για το υπόλοιπο του έτους.

Nadal προωθείται μέσα από το πεδίο στο 2015 Australian Open, αλλά φυσικές ικανότητες του εμφανίστηκε σε κίνδυνο όταν έπεσε στο σκληρό χτύπημα Τόμας Μπέρντιχ στα προημιτελικά. Στη συνέχεια υπέστη μια εκπληκτική προημιτελικό απώλεια για τον Djokovic στο Γαλλικό Όπεν, την πρώτη ήττα του στο τουρνουά από το 2009 και μόλις το δεύτερο συνολικά της καριέρας του.

Μετά τη νίκη του 2015 MercedesCup στη Γερμανία, Nadal σκόνταψε σε ένα δεύτερο γύρο απώλεια για Dustin Brown στο Wimbledon. Στη συνέχεια έπεσε στο Φάμπιο Φονίνι στον τρίτο γύρο των ΗΠΑ Open, σπάνε σερί του των 10 συναπτά έτη με τουλάχιστον έναν τίτλο Grand Slam


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.